MEKANIKKONSTRUKTÖR TILL AHLBERG CAMERAS, NORRTÄLJE

Vi söker dig som vill arbeta i teknikens framkant i ett av världens ledande företag inom högteknologisk kamerateknik för kärnkraftsreaktorer. I rollen som mekanikkonstruktör jobbar du löpande med att förbättra och utveckla våra produkter, såväl internt som externt tillsammans med konsulter. Du kommer att ta fram tester, dokumentera resultat och fungera som organisationsstöd för produktionen och marknad. Viss kundkontakt och resor kan förekomma i tjänsten. Drogtester och läkarundersökningar förekommer för att få tillträde till kärnkraftsindustrin.

Du själv har en civil- eller högskoleingenjörsutbildning inom mekaniskkonstruktion eller motsvarande, tillsammans med erfarenhet inom mekaniskkonstruktion. Du kommer få jobba med svetsade konstruktioner och finmekanik, vilket är meriterande om du jobbat med det tidigare. Därtill bör du ha god förståelse för hållfastsimulering, då en del konstruktioner kräver hållfastberäkningar. En person med bakgrund inom industrin är också meriterande. Du behöver ha goda kunskaper i engelska och svenska såväl i tal som i skrift. Dina personliga egenskaper är viktiga, vi söker dig som är nyfiken och brinner för att hitta nya tekniska lösningar tillsammans med dina kollegor. Du har dessutom god analytisk förmåga samtidigt som du är en lagspelare.

Ahlberg Cameras designar och tillverkar kompletta kamerasystem för kärnkraftsindustrin. Kamerasystemen innefattar övervakningssystem med kameror, kablage och styrutrustning för kärnkraftsoperatörer och undervattensinspektionssystem med seismiska beräkningar, svetstillverkning och skräddarsydd mjukvara. Idag använder 40 % av världens kärnkraftsreaktorer Ahlberg Cameras utrustning. Vi erbjuder smarta och anpassade lösningar för kunder runtom i världen.